700 gr. mlevenog mesa,
2 šoljice pirinač
30 komada vinovih listova
4 glazice sitno sečenog crkog luka
pola kašike aleve paprike
so i biber po potrebi
30 komada vinovih listova preliti slanom vodom da odmeknu, a zatim lišće ispariti u hladnoj vodi.
2 šoljice pirinač
30 komada vinovih listova
4 glazice sitno sečenog crkog luka
pola kašike aleve paprike
so i biber po potrebi
30 komada vinovih listova preliti slanom vodom da odmeknu, a zatim lišće ispariti u hladnoj vodi.
Dalje, na zagrejanoj masti ili ulju propržiti 3 glavice sitno sečenog
crnog luka, zatim staviti predhodno očišćen i opran pirinač 2 šoljice,
malo ga propržiti i dodati pola kašike aleve paprike. Odmah dodajte. 700
gr mlevenog mesa (jagnjeće ili teleće) , pobiberite, posolite i
promešajte to na vatri 3 minuta. Zatim zavijati sarme i ređati u šerpi.
Naliti toplom vodom koliko da ogrezne, poklopite manjim poklopcem, tako
da poklopac pritisne sarmu.
Kad sarma provri, zapržiti je. Na kašiku masti, staviti kašiku
brašna, kad porumeni, dodajte malo aleve paprike, nalite je hladnom
vodom, pa je onda sipajte u sarmu. Ne mešati, već povremeno protresite
šerpu u krug da sarma ne zagori. Služiti sa kiselim mlekom.
Nema komentara:
Objavi komentar