.

16.3.17

Pindžur (AJVAR)

Sastojci:

  • 8 kg crvenih mesnatih paprika
  • 4 kg paradajza
  • 400 ml ulja
  • 400 ml sirćeta
  • 5 kašika šećera
  • 2 glavice belog luka
  • 2 veze peršuna
  • so Priprema;
    Paprike ispeći, pa oljuštiti i očistiti od semena i ostaviti da..
    se ocede preko noći. Sutadan ih ih seći na rezance. Paradajz preliti ključalom vodom, pa oljuštiti i iseći na kockice.
    Staviti u šerpu, dodati šećer, i kuvati dok se masa ne prepolovi. Tada dodati paprike, ulje, beli luk i peršun, so po ukusu, i pržiti do željene gustine. Na kraju dodati sirće i kratko prokuvati.
    Vruć pindžur sipati u vruće sterilisane tegle, pa zapeći u toploj isključenoj pećnici, do jutra. Sutradan staviti preko pindžura komad celofana umočen u esenciju, pa zatvoriti metalnim poklopcem ili povezati celofanom.
  • Nema komentara:

    Objavi komentar