.

24.9.18

SirTorta sa keksom na dnu

Sastojci
Za oblik opruge od 22 cm500 g svezi  sir,

50 g mekog putera3 liste želatinasok od 1 limun i 1 pomorandž100 g šećera2,5 dl krememalo sveže maline
Za mleveni jelly1 list želatinalimunov sok1/2 jela od malina

 Priprema
 
Vrijeme: 90 min.
    
Pustite da se sir iz vrećice isuše u neku krpu u trajanju od 1 sata. Stavite keks i maslac u kuhinjski robot i premešajte u gustu pastu.
    
Pritisnite pastu kolačića na dnu opruge. Stavite oprugu u frižider.
    
Potapati 3 liste želatina u hladnoj vodi. Zagrejte sok od narandže i limunov sok u sudu. Stisnite listove želatine i rastvorite u voćnom soku. Neka se ohladi. Mešajte sir sa šećerom i mešajte sa hlađenim voćnim sokom i sokom limuna i narandže. Kormite kremu čvrsto i spatula pod mešavinom sira.
    
Napunite formu opruge sa mešavinom sira i ostavite je u frižideru da odstoji najmanje 3 sata.
    
Potopite jedan komad želatine u malo vode. Zagrejte jelly maline sa malim limunovim sokom dok se rastopie.
    
Pustite da se ohladi i filujte žele na sira.
    
Neka torta ojača i dekorirajte sa  maline.

Nema komentara:

Objavi komentar