Sastojci:
700 gr. mlevenog mesa,
2 šoljice pirinač
150 gr sitno seckane prsute
4 glazice sitno sečenog crkog luka
pola kašike aleve paprike
so i biber po potrebi
Priprema.
Pripremiti kiseli kupus: sa svakog lista kupusa odstraniti koren, i onda praviti fil. Na zagrejanoj masti ili ulju propržiti 4 glazice sitno sečenog crkog luka, zatim staviti predhodno očišćen i opran pirinač 2 šoljice, malo ga propržiti i dodati pola kašike aleve paprike. Odmah dodajte 700 gr. mlevenog mesa, , pobiberite, posolite i promešajte to na vatri 3 minuta.
700 gr. mlevenog mesa,
2 šoljice pirinač
150 gr sitno seckane prsute
4 glazice sitno sečenog crkog luka
pola kašike aleve paprike
so i biber po potrebi
Priprema.
Pripremiti kiseli kupus: sa svakog lista kupusa odstraniti koren, i onda praviti fil. Na zagrejanoj masti ili ulju propržiti 4 glazice sitno sečenog crkog luka, zatim staviti predhodno očišćen i opran pirinač 2 šoljice, malo ga propržiti i dodati pola kašike aleve paprike. Odmah dodajte 700 gr. mlevenog mesa, , pobiberite, posolite i promešajte to na vatri 3 minuta.
Sklonite to sa vatre, i u taj fil po želji možete staviti 150 gr
sitno seckane prsute. Zatim zavijate sarme. U šerpu gde ćete stavljati
sarme, dno obložite sitno seckanim kupusom ili celim listovima, a onda
ređati sarme. Kroz sarmu možete poređati malo suva rebra, dve ljute
papričice i lovorov list. Onda zalijte toplom vodom.
Kuvati na tihoj vatri 2 sata, stavite zapršku i kuvajte još pola sata. Povremeno promesajte da sarma ne zagori.
Nema komentara:
Objavi komentar