250 g buter keksa100 g maslaca
Punjenje
50 g šećera
2 dl slatke pavlake
16 g želatina
500 g svezeg sira
250 g zamrznute jagode
Finiranje
40 g crne čokolade
Priprema....
Neka se odmrzne smrznute jagode.
Namazite maslacem pleh ogruglog oblik prečnika oko 25cm.
stavite papir za pečenje na dno.
Ukrcajte keks u blenderu.
Neka se maslac istopi na malu toplotu.
pomešajte keks i maslac i dobro miješaj.
Sipajte mješavinu opružnu formu i pritiskati svuda kako biste dobili kompaktno dno.
Stavite u frižider.
Punjenje
Napunite posudu hladnom vodom i potopite želatinsku pločicu.
Odmrznute jagode izmiksati u blender sa malo vode
U veliku toplu (iznad vodene pare) posudu izmešajte zvezi sir s malo šećera pa dodajte spremnu istopljenu želatinu i mesajte da se masa izjednaci .
Ostavite masu najmanje 4 sata u frizideru , kad masa dobijecvrsinu da se filuje , nanesite preko keksa
Finiranje
Pažljivo otpustite oprugu.
(isecati se duž ivice sa toplim nožem)
Narendajte čokoladu preko torte sve dok nije potpuno pokrivena.
Isecite tortu toplim i oštrim nožem.
Punjenje
50 g šećera
2 dl slatke pavlake
16 g želatina
500 g svezeg sira
250 g zamrznute jagode
Finiranje
40 g crne čokolade
Priprema....
Neka se odmrzne smrznute jagode.
Namazite maslacem pleh ogruglog oblik prečnika oko 25cm.
stavite papir za pečenje na dno.
Ukrcajte keks u blenderu.
Neka se maslac istopi na malu toplotu.
pomešajte keks i maslac i dobro miješaj.
Sipajte mješavinu opružnu formu i pritiskati svuda kako biste dobili kompaktno dno.
Stavite u frižider.
Punjenje
Napunite posudu hladnom vodom i potopite želatinsku pločicu.
Odmrznute jagode izmiksati u blender sa malo vode
U veliku toplu (iznad vodene pare) posudu izmešajte zvezi sir s malo šećera pa dodajte spremnu istopljenu želatinu i mesajte da se masa izjednaci .
Ostavite masu najmanje 4 sata u frizideru , kad masa dobijecvrsinu da se filuje , nanesite preko keksa

Pažljivo otpustite oprugu.
(isecati se duž ivice sa toplim nožem)
Narendajte čokoladu preko torte sve dok nije potpuno pokrivena.
Isecite tortu toplim i oštrim nožem.
Nema komentara:
Objavi komentar