.

24.9.18

SirTorta sa jagodama i čokoladom

250 g buter keksa100 g maslaca
Punjenje

    
50 g šećera
    
2 dl slatke pavlake
    
16 g želatina
    
500 g svezeg sira
    
250 g zamrznute jagode
Finiranje

    
40 g crne čokolade


Priprema....



    
Neka se odmrzne smrznute jagode.
   Namazite maslacem pleh ogruglog oblik prečnika oko 25cm.
     stavite papir za pečenje na dno.

    
Ukrcajte keks u blenderu.

    
Neka se maslac istopi na malu toplotu.

   
pomešajte keks i maslac i dobro miješaj.

    
Sipajte mješavinu opružnu formu i pritiskati svuda kako biste dobili kompaktno dno.

    
Stavite u frižider.
Punjenje

    
Napunite posudu hladnom vodom i potopite želatinsku pločicu.

   
Odmrznute jagode izmiksati u blender sa malo vode

    
U veliku toplu (iznad vodene pare)  posudu izmešajte zvezi sir s malo
šećera pa dodajte spremnu istopljenu želatinu i mesajte da se masa izjednaci .

  
Ostavite masu  najmanje 4 sata u frizideru , kad masa dobijecvrsinu da se filuje , nanesite preko keksa  

Finiranje

    
Pažljivo otpustite oprugu.

    
(isecati se duž ivice sa toplim nožem)

   
Narendajte čokoladu preko torte sve dok nije potpuno pokrivena.

    
Isecite tortu toplim i oštrim nožem.

Nema komentara:

Objavi komentar